Economy - Xeptor Netherlands / Xeptor IT Distribution
Winkelwagen
Toon producten inclusief BTW
: 0
Totaal: €0Bezorgen: €0
NederlandsEnglish

Xeptor EN DE CIRCULAR ECONOMIE

In ruim 25 jaar is Xeptor uitgegroeid tot één van de grootste IT leveranciers en de nummer 1 circulaire IT onderneming in Europa. Als sinds onze oprichting erkennen wij de relevantie en verantwoordelijkheid voor het verstandig en zorgvuldig omgaan met grondstoffen. We doen er alles aan om onze kostbare grondstoffen te beschermen en te bewaren voor toekomstige generaties. Dit doen we door op verschillende manieren de levensduur van producten te verlengen en dit door te vertalen naar producten en diensten in ons duurzame IT portfolio. Zo bieden we refurbished hardware, IT-verhuur en IT-opkoop en kunt u circulair inkopen.

Nummer één in duurzame IT-oplossingen

Wij helpen onze klanten circulair inkopen én dragen bij aan de circulaire economie. Wij zien het dan ook als onze missie om de transitie naar een circulair economisch systeem te promoten en versnellen. Op deze manier willen wij nummer 1 blijven op het gebied van duurzame IT oplossingen in Europa en streven we naar een betere en efficiëntere wereld.

Wat is de Circulaire Economie?

We horen het steeds vaker in het nieuws, de politiek en het bedrijfsleven, maar wat is een circulaire economie nu precies? Een circulaire economie is een economisch systeem dat bedoeld is om hergebruik van grondstoffen te stimuleren en zo lang mogelijk efficiënt te blijven gebruiken. Dit wijkt af van het huidige lineaire systeem, waarin grondstoffen worden omgezet in producten die aan het einde van hun levensduur worden vernietigd. Door de levensduur van producten te verlengen, hergebruik van grondstoffen te maximaliseren en waardevernietiging te minimaliseren hoeven we minder (snel) beroep te doen op schaarse grondstoffen en blijft de economische ontwikkeling binnen de grenzen die moeder natuur ons biedt.

Circulaire economie: 4 strategische pijlers

Naast de voordelen die de circulaire economie te bieden heeft op het gebied van milieu zijn er nog tal van positieve effecten die het mechanisme teweegbrengt. Binnen het circulaire IT business model ontdekten wij vier strategische pijlers, die zorgen voor positieve impact. Zo is in onze ogen een circulair IT-inkoopmodel goed voor:

  • • Een duurzamer economisch systeem;
  • • Een socialere maatschappij;
  • • Een groener milieu;
  • • Innovatieve ontwikkeling binnen de technologietak.

We verwerkte deze pijlers in het Strategic Xeptor Circular Value Diagram.

Circulaire IT inkopen: hoe kunt u het roer omgooien?

Xeptor biedt een reeks aan circulaire producten en diensten, zoals: huurmogelijkheden, Hardware-as-a-Service varianten (HaaS), leaseconstructies, End-of-Life hardware, opties tot opkoop en Approved Selection. Door circulair inkopen van IT-producten en diensten mee te wegen in uw inkoopstrategie draagt u op een positieve manier bij aan de economie, de maatschappij, innovatie en het milieu. Een circulair voorbeeld van een positieve impact op het milieu is het verlengen van de levensduur van ICT hardware. Het verlies van natuurlijke grondstoffen als ons kostbare water wordt zo teruggebracht, verontreiniging wordt gereduceerd, verspilling wordt verminderd en de CO2 voetafdruk wordt beperkt.Ontdekken wat uw mogelijkheden zijn?

Wilt u graag meer informatie over ons aanbod? We helpen u graag deze belangrijke verandering mogelijk te maken binnen uw organisatie. Kom daarom gerust eens langs voor een kopje koffie. Neem contact met ons op via mail of telefoon en laat u adviseren door onze experts.

bel ons
mail ons